Zwembad De Dumpel in Velp krijgt een keurmerk voor veiligheid en hygiene

VELP – Wethouder Sport Tjebbe Vugts kreeg donderdag 20 oktober uit handen van Michael van de Beld van het Nationaal Platform Zwembaden NRZ, het Keurmerk Veilig en schoon en daarmee het schildje aangeboden dat bij dit keurmerk hoort.


Veilig en schoon

De Dumpel is het eerste zwembad in de gemeente Rheden die dit keurmerk op de gevel mag plaatsen. Hiermee voldoet het zwembad aan alle gestelde eisen voor een veilig en schoon zwembad. Om dit te vieren kreeg iedere bezoeker op donderdag een handdoek cadeau. De twee vrijwilligers die hiervoor veel werk hebben verzet kregen als dank een vlag overhandigd door keurmeester Michael van den Beld,

Het keurmerk werd afgegeven na goedkeuring door Stichting Zwembadkeur. Deze Stichting bepaalt de criteria waaraan het zwembad moet voldoen. De belangrijkste punten zijn het voldoen aan de Algemene en Wettelijke eisen, maar daarnaast ook aan zaken als veiligheid en hygiëne.

Enkele van de punten die getoetst werden, zijn dat het zwembad moet voldoen aan de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden, het zwembad over een calamiteitenplan beschikt en voldoet aan de regels en voorschriften met het oog op de brandveiligheid. Om het keurmerk te behouden wordt er iedere drie jaar een grote controle gedaan om te kijken of het zwembad nog aan alle punten voldoet. In de tussenliggende jaren worden er kleine controles uitgevoerd.