Vrijwilligers gezocht | | Openluchtzwembad Rheden

Vrijwilligers gezocht voor openluchtzwembad de Hangmat Rheden

Zwembad de Hangmat In Rheden werd in 2010 door het toenmalige college van de gemeente Rheden bedreigd met sluiting. De gemeente moest drastisch bezuinigen en wilde het bad sluiten.

Door inzet van een aantal vrijwilligers is het zwembad tot op heden nog open voor de zwemliefhebbers en ziet het er altijd keurig verzorgd uit.

De vrijwilligers die in 2010 de kar zijn gaan trekken, zijn nu nog steeds druk doende om het bad open te houden. Wij zijn nu tien jaar verder en dat betekent dat de leeftijd van de vrijwilligers ook 10 jaar is gestegen. Willen wij het zwembad open houden, dan is het van groot belang dat er mensen op staan die het stokje gedeeltelijk gaan overnemen. Daarom een oproep meld je aan als vrijwilliger zodat het bad open kan blijven.

De werkzaamheden bestaan uit het assisteren van de badmeester, enkele uren in de ochtend (van 7 tot 9.30 uur), het onderhouden van het groen rond de baden en de zonneweiden. Enkele keren per jaar worden de natte ruimtes schoon gemaakt. Voor opening van het zwemseizoen wordt er met medewerkers van het Sportbedrijf een dag samen gewerkt, om het bad  klaar te maken voor de opening. Zo leert men elkaar ook beter kennen en wordt er enthousiast samen gewerkt. Het seizoen wordt afgesloten met een gezellige barbecue .

Spreekt je dit aan, dan kan je voor meer informatie contact opnemen met ,

Jan Richter 026-36 46 001 janrichter@upcmail.nl

Marjo Peters  06-44 89 81 83 marjo.peters@hetnet.nl

Dick Jurriens  dick@jurriens.com