Sportbedrijf Rheden | Sport, bewegen & corona

Sport, bewegen & corona

Vanaf 11 mei zijn de maatregelen voor sport & bewegen verder versoepeld. Kinderen, jongeren en volwassenen krijgen meer ruimte om buiten te sporten en bewegen.

De hoofdlijnen zijn:
- Kinderen t/m 12 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten, bewegen en activiteiten volgen. Zij hoeven daarbij geen afstand van elkaar te houden.
- Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar. Hier moet wél 1,5m afstand worden gehouden.
- Mensen ouder dan 18 jaar mogen met ingang van 11 mei buiten sporten in groepen, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.
- Officiële wedstrijden zijn niet toegestaan.
- Kleedkamers en kantines dienen gesloten te blijven.

Spelregels voor sport- en beweegaanbieders
Algemeen
- In het algemeen verzoeken wij sport- en beweegaanbieders zoveel mogelijk om op bestaande sportparken of op eigen terrein activiteiten te organiseren.
- De Vereniging Sport & Gemeenten en NOC*NSF hebben het protocol Verantwoord Sporten aangepast n.a.v. de verdere versoepelingen. Het protocol is te vinden op www.nocnsf.nl/sportprotocol

Activiteiten op sportparken en eigen terrein
Voor activiteiten op sportparken en eigen terrein vragen wij u om op basis van het NOC*NSF protocol, en het protocol van uw sportbond een plan voor uw club te maken, of uw huidige plan voor de jeugd uit te breiden met richtlijnen voor volwassenen. Communiceer het plan met uw leden, trainers en ouders/betrokkenen. U kunt daarna de activiteiten opstarten. Het is niet nodig om dit plan eerst aan ons als gemeente voor te leggen.

Wel verzoeken wij u om activiteiten op sportparken of eigen terrein te melden aan ons (datum, tijden, locatie etc.). Dat kan via dit online formulier.


Activiteiten in de openbare ruimte
Voor activiteiten in de openbare ruimte van sport- en beweegaanbieders geldt dat eerst groen licht nodig is van de gemeente om te starten. Wilt u een activiteit in de openbare ruimte organiseren? Geef dit dan aan bij de contactpersoon voor uw kern:

Velp & Rozendaal: Ruud van Dijk / r.vandijk@rheden.nl
Dieren, Spankeren, Laag-Soeren & Ellecom: Rick Verdouw / r.verdouw@rheden.nl
Rheden & De Steeg: Wieneke Dekker / w.dekker@rheden.nl

Meer informatie
Heeft u verdere vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met de contactpersonen per kern.
Zij kunnen bijvoorbeeld meekijken met uw plan, of meedenken over een geschikte locatie.