Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in gemeente Rheden

Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in gemeente Rheden
 

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Rheden ontvangen deze week weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! 
 

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 25 september in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. 


Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s
Kinderen uit de gemeente Rheden kunnen weer kennismaken met meer dan 60 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is deze editie gedacht, denk hierbij aan toneelspelen, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.


Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid 

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Rheden hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 90 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen. 
 

Meer informatie 

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nOf stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl