Rhedens Sport- en beweegakkoord

Hoe zorgen we dat we zo veel mogelijk mensen laten genieten van bewegen en sport en de voordelen laten ervaren? Vorig jaar zomer hebben landelijke organisaties gezamenlijk afspraken hierover gemaakt in een landelijk sportakkoord. Nu zijn bijna alle gemeenten in Nederland bezig om een eigen lokaal sport- en beweegakkoord te maken. Zo ook in de gemeente Rheden. 

Vervolgsessie 
23 maart 2020 I 19.00 - 21.30 uur (start programma 19:30 uur)  

Locatie
Aeres (V)MBO – Pinkebergseweg 5F, Velp  
Meld je voor 19 maart aan via deze pagina

Voor wie:
Iedereen die wil bijdragen aan het Sport- en beweegakkoord in de gemeente Rheden (inclusief de kernen). Het maakt niet uit als je er 12 februari niet bij bent geweest. Elke nieuwe frisse blik is welkom! 

Sport- en beweegakkoord Rheden 
Tijdens de eerste druk bezochte en energieke sessie op 12 februari zijn door een mix van mensen uit sport, welzijn, zorg en  onderwijs tientallen concrete ideeën bedacht om meer mensen in Rheden te laten sporten en bewegen.  

Programma 23 maart 

In de vervolgsessie bekijken we de ideeën met een kritische, constructieve blik. We vissen de pareltjes eruit en maken die nog rijker. Andere ideeën versterken we of laten we weloverwogen van de rand vallen. Er is gelegenheid om aan te geven aan welke ideeën jij of jouw organisatie wil bijdragen.

Thema’s 

1. Een leven lang met plezier sport en bewegen. 
Met specifiek aandacht voor: 
- 0-4 jaar: Jongste jeugd vaardig in beweging
- 13- 19 jaar: Aantrekkelijk sport- en beweegaanbod voor jongeren  
- 65+ (Vitaal ouder worden) 

2. Toekomstbestendige sportvereniging.

Proces tot ondertekening 

Na 23 maart wordt het sport- en beweegakkoord geschreven. Daarin wordt prioriteit gegeven aan de ideeën die tijdens de sessies naar voren kwamen als kansrijk en de ideeën waar mensen graag samen aan willen werken. Deze selectie van ideeën heeft dan nog een concretiseringsslag nodig. Dat doen we na ondertekening van het akkoord in een sessie met de mensen die ermee aan de slag willen. 

De ideeën waar (nog) geen namen van mensen of organisaties bij staan, nemen we wel op in het akkoord, maar kunnen niet uitgevoerd worden zolang er geen mensen zijn die hier mee aan de slag willen.  

Per thema benoemt de sportformateur een ambassadeur. Deze kerngroep zet zich in om met advies, inzetten van netwerk en verdeling van beschikbare middelen zoveel mogelijk ideeën uit het sport- en beweegakkoord mogelijk te maken. 

In april of mei volgt uiteraard een feestelijke ondertekening. Mogelijk sluiten we aan bij een bestaande activiteit of evenement. Suggesties zijn welkom bij sporformateur Nanette Hagedoorn: nanette@springcoach.nl 

Meedoen met de sessie op 23 maart?
Meld je hier aan!


De werkgroep Sport- en beweegakkoord Rheden bestaat uit:
Aeres (V)MBO Velp
Sport- en Healthclub De Cirkel
Stichting Gym & Turnen Arnhem/Velp
TV Beekhuizen
Sportbedrijf Rheden
Gemeente Rheden
Nanette Hagedoorn (sportformateur Rheden)