Kindpakket, ondersteuning voor kinderen & jongeren!

Elk kind moet mee kunnen doen aan leuke en belangrijke dingen zoals sporten, op schoolreis gaan, muziekles krijgen, hun verjaardag vieren of de noodzakelijke schriften en gymkleding voor school krijgen. Ook als hun ouders geen of weinig geld hebben.

Met het Kindpakket ondersteunen we kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen zodat zij mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Onder het Kindpakket vallen alle regelingen waar deze kinderen gebruik van kunnen maken. We werken samen met Stichting Leergeld, het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Voedselbank.

 

Neem contact met ons op

Wilt u gebruik maken van het Kindpakket of heeft u vragen? Neem contact met ons op.

 

De regelingen in het Kindpakket

Spullen en activiteiten voor school

Ieder kind heeft goede schoolspullen nodig en wil graag meedoen aan binnen- of buitenschoolse activiteiten. Met een laag inkomen is dit soms moeilijk te betalen. Wij ondersteunen u met 2 regelingen voor schoolkosten.

 

Kledingpakket

Samen met Kinderen van de Voedselbank en Stichting Leergeld bieden we een gratis kledingpakket aan voor baby’s en kinderen tot en met 15 jaar oud.

 

Sport en cultuur

Wil uw kind sporten, muziek maken of naar tekenles gaan? Dan is de GelrePas misschien iets voor uw kind.

 

Voorwaarden

Doet u een aanvraag voor 1 van de regelingen van het Kindpakket dan bekijken wij uw financiële situatie aan de hand van uw inkomen en uw vermogen, zoals een auto of spaargeld.

Wie minder inkomen en vermogen heeft dan de bedragen in de onderstaande tabel kan in aanmerking komen voor de regelingen van het Kindpakket.


Normbedragen juli-december 2018

Leefsituatie Maximaal inkomen Maximaal vermogen
Echtpaar € 1.622,98 € 12.040,00
Alleenstaande ouder € 1.460,68 € 12.040,00

* Bedragen zijn netto-bedragen exclusief vakantiegeld. Bedragen zijn 120% van de geldende bijstandsnorm.

 

Inkomensnorm GelrePas is 150%

De bedragen in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op 120% van de bijstandsnorm. Sinds 1 juli 2018 is de GelrePas voor kinderen aan te vragen door ouders met een maximaal inkomen van 150% van de bijstandsnorm.


Normbedragen Gelrepas juli-december 2018

Leefsituatie Maximaal inkomen Maximaal vermogen
Echtpaar € 2.028,72 € 12.040,00
Alleenstaande ouder € 1.850,85 € 12.040,00

* Bedragen zijn netto-bedragen exclusief vakantiegeld. Bedragen zijn 150% van de geldende bijstandsnorm.


Meer informatie

In mei 2018 stond er in de Regiobode een informatiepagina over het Kindpakket. Lees de pagina over het Kindpakket (PDF 4,4 MB) nog eens na als u meer wilt weten of de Regiobode niet ontvangt.