Je sportvereniging promoten tijdens gymlessen in het basisonderwijs?

Meld je aan en verdien mogelijk €300!

Sportbedrijf Rheden probeert zoveel mogelijk inwoners van de Gemeente Rheden aan het bewegen te krijgen. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn één van onze belangrijkste pijlers. Op diverse manieren proberen wij kinderen te stimuleren kennis te maken met verschillende sporten en/of lid te worden van een sportvereniging. Sjors Sportief is hier een voorbeeld van. In het verleden hebben wij ook de Schoolsport Clinicweken georganiseerd. Deze Clinicweken hebben wij in een nieuw jasje gestoken:

=> Het aanbieden van Schoolsport Clinics als onderdeel van ons keuzemenu!


Wat is het keuzemenu?

Vanuit de regeling Combinatiefunctionarissen heeft iedere basisschool in de gemeente Rheden recht op ondersteunende uren van de combinatiefunctionaris sport. Deze combinatiefunctionarissen werken bij Sportbedrijf Rheden afdeling Sportstimulering en zij ondersteunen de basisscholen met allerlei verschillende activiteiten. Het keuzemenu is een overzicht van activiteiten waar de basisscholen ieder schooljaar uit kunnen kiezen. Denk hierbij aan het geven van kleutergym, ondersteuning bij de gymlessen, sportdag ondersteuning. Dit jaar voegen wij hier de mogelijkheid 'Schoolsport Clinics' aan toe.


Wat houdt het in en wat zijn de voorwaarden

Wij zijn op zoek naar sportverenigingen die clinics tijdens de gymlessen willen verzorgen, welke wij in het keuzemenu kunnen opnemen. In het keuzemenu wordt een overzicht gemaakt van alle sporten die door verenigingen worden aangeboden. Let op! De scholen maken zelf een keuze uit alle activiteiten die in het keuzemenu staan. Dit betekent dus niet dat als je je inschrijft er ook per direct clinics verzorgd moeten worden.


Wanneer moeten de clinics verzorgt worden?

De clinics worden gegeven onder schooltijd, tijdens de gymlessen. Exacte tijden zullen afgestemd worden met de school. Wij bieden de verenigingen die zich hiervoor aanmelden een vergoeding van €300,- als ze ook daadwerkelijk de clinics verzorgen.

Wil je je als sportvereniging aanmelden dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De lesgever/trainer moet een gecertificeerd trainersdiploma hebben.
  • Je verzorgt voor minimaal 6 gymlessen een clinic. Meer mag altijd en heeft natuurlijk de voorkeur.

Aanmelden?

Vul hier het online inschrijfformulier in! Verenigingen kunnen zich tot maandag 7 juli a.s. aanmelden!
De inschrijving is gesloten!


Vragen?

Voor vragen of meer uitleg neem contact op Mirre Post: m.post@rheden.nl.
Wij verwachten dat veel verenigingen hier gebruik van willen maken! Bij te veel aanmeldingen zullen wij via een loting een selectie uit de verschillende verenigingen maken.