Een Gezonde SportKantine!

Na een goeie training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten natuurlijk, en voor ieder wat wils! Hoe onze omgeving is ingericht, welke keuzes er het meest prominent worden aangeboden, bepaalt voor een groot deel ons gedrag. De sportkantine is voor veel jongeren een omgeving waar ze relatief veel tijd in doorbrengen. Team: Fit zet zich samen met Jongeren Op Gezond Gewicht in voor de Gezondere Sportkantines.


Wat is de Gezonde Sportkantine?

De Gezonde Sportkantine heeft een gezond aanbod en een gezonde uitstraling. De kantine maakt gezonde keuzes aantrekkelijk en voor de hand liggend. Een kistje fruit op de bar of een kop groentesoep in de winter, zo simpel kan het zijn. Een Gezonde Sportkantine kan de Bronzen, Zilveren of Gouden onderscheiding hebben. Ga je met de kantine voor;
 

  • Brons…dan biedt de kantine gezondere keuzes aan en maakt deze zichtbaar.
  • Zilver…dan heeft de kantine de gezonde smaak te pakken. Groente of fruit is naast de basis minimaal aanwezig. Het zichtbare aandeel van gezondere producten is in de meerderheid (60%). De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.
  • Goud…dan is de kantine een voorbeeld voor heel Nederland, lekker bezig! Groente of fruit is naast de basis minimaal aanwezig. Het zichtbare aandeel van gezondere producten is in de meerderheid (80%). De aankleding van de kantine maakt gezond kiezen vanzelfsprekend.


Wat wordt er van je verwacht?

In samenwerking met een coach van Team:Fit of de JOGG regisseur van gemeente Rheden ga je als vereniging aan de slag met het omzetten van de Gezonde Sportkantine. Je hebt een gemotiveerd team nodig van wellicht bestuursleden, kantinemedewerkers, commissieleden, ouders of jeugdspelers. Dit team gaat aan de slag met een analyse van de huidige kantine, het opstellen en uitvoeren van een plan, het zoeken naar mogelijke sponsors en het in kaart brengen van de kantine omzet.


Wat kan je van ons verwachten?

Tijdens de omstructurering van de kantine kan de vereniging van de JOGG regisseur ondersteuning verwachting op gebied van voorlichting, schrijven van een plan, zoeken naar mogelijke sponsoren of de financiën. Natuurlijk zitten hier wel een beperkt aantal uur aan verbonden, maar dit zal altijd in overleg met de vereniging gaan.

Interesse gewekt, neem dan eens een kijkje op teamfit.nl of www.hcmarnhem.nl en zie hoe HCM Arnhem haar Gezonde Sportkantine inricht.

Ga jij met je vereniging voor goud, zilver of brons of heb je vragen? Meld je dan nu bij Ilja Hascher-van Dijk, JOGG regisseur gemeente Rheden: i.vandijk@rheden.nl

In verband met grote interesse zullen wij dit jaar maximaal 3 sportverenigingen ondersteunen!