De Dumpel 'drempelvrij'

 

In de Nationale Sportweek opent sporthal De Dumpel in Velp op vrijdagavond 23 september haar deuren met een feestelijke activiteit. De gemeente Rheden heeft, in het kader van het VN mensenrechtenverdrag voor personen met een handicap, de sporthal op meerdere punten aangepast en is nu volledig rolstoel toegankelijk. De Nationale Sportweek is een mooie gelegenheid om de aanpassingen te laten zien en ervaren door het publiek.

Velp – De Dumpel in Velp is grondig aangepast, zodat het gebouw nu volledig 'drempelvrij' is. Wekelijks wordt er in de sporthal getraind door twee rolstoelsportverenigingen, de Arnhemse Antilope Vereniging en de Rhedense Rollers.

Programma

Wethouder Sport van de gemeente Rheden, Tjebbe Vugts, zal om 19.15 uur de avond openen. Hij wordt bijgestaan door een special guest, die actief is op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Wie komt er wellicht met ‘goud’ naar De Dumpel op 23 september? Volg het laatste nieuws via www.unieksporten.nl of via sociale media. Aansluitend zal een combinatie van afgevaardigden van de gemeente Rheden en Rozendaal de strijd aangaan met de Rhedense Rollers in een demonstratiewedstrijd rolstoelbasketbal.

Na deze opening kunnen alle belangstellenden de aanpassingen bekijken. Ook is het mogelijk om gratis kennis te maken met rolstoelhockey en rolstoelbastketbal. De Rhedense Rollers en Arnhemse Antilope Vereniging verzorgen clinics voor deze sporten. Dit alles onder genot van een hapje en een drankje. Voor vragen over (aangepast) sporten en bewegen zullen Sportbedrijf Rheden en Uniek Sporten aanwezig zijn.

Paralympische spelen

In de aanloop naar dit event zal er regelmatig informatie gepost worden op Facebook en Twitter van Uniek Sporten met #DumpelDrempelvrij. Daarnaast worden de verrichtingen van Team NL op de Paralympische Spelen nauwlettend gevold. Volg vanaf 7 september onze sociale media voor unieke beelden vanuit Rio de Janeiro. Mis dus niets in aanloop naar De Dumpel 'drempelvrij' en ontdek wie er naar De Dumpel komt!  

Ben je benieuwd naar de aanpassingen of nieuwsgierig naar de rolstoelsporten? Kom dan op vrijdag 23 september vanaf 18.45 uur naar De Dumpel (Gruttostraat 14, 6883 EN Velp). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mike Splithof via m.splithof@unieksporten.nl of 026-3523850.

Van 17 t/m 25 september 2016 is het weer de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Kijk in onze agenda wat er deze week allemaal te doen is in de gemeente Rheden & Rozendaal.