Alles over Zwemles

ZWEMLES

Een zwemdiploma is voor iedereen belangrijk! Bij Zwembad De Dumpel ben je verzekerd van deskundig en plezierig zwemonderwijs volgens de Zwem-ABC-methode van de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma’s: A, B en C en is inhoudelijk gericht op jonge kinderen. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle diploma’s, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft, is pas een echte vriend van het water geworden. Zwembad De Dumpel biedt niet alleen zwemlessen voor kinderen aan, maar ook voor volwassenen en dames!


Zwemles voor Kinderen

Wekelijks verzorgt een enthousiast team van zwemdocenten zwemlessen volgens het zwem-ABC . Al spelenderwijs worden de kinderen gedurende de eerste fase watervrij gemaakt. Zijn ze watervrij, dan volgt het aanleren van de verschillende zwemtechnieken en andere vaardigheden, die nodig zijn om het A-diploma te kunnen behalen. Na het behalen van het A-diploma volgt nog B en C. Deze diploma’s worden in relatief korte tijd behaald. Met het uiteindelijk behalen van diploma C zijn de kinderen volledig toegerust om een leven lang in en om water zwemplezier te hebben. De groepsgrootte varieert van 8-10 kinderen. De zwemlessen worden op meerdere dagen in de week gegeven.


Zwemles voor Volwassenen

In Nederland, het land van water, is leren zwemmen een noodzaak. Daarom verzorgen wij bij zwembad De Dumpel niet alleen zwemles voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Je leert op een plezierige wijze zwemmen en daarnaast streven wij er naar dat je jezelf veilig gaat voelen in het water. Aan de lessen wordt zowel door dames als door heren deelgenomen. Er wordt geoefend in kleine groepjes zodat er veel aandacht is voor iedereen. Het maakt niet uit of u nog helemaal niet kunt zwemmen of al enige vaardigheden heeft: er zijn 4 verschillende niveaus waarin les wordt gegeven.


Zwemles voor Dames

Eenmaal per week is er een uur zwemles alléén voor dames. De vrouwelijke zwemdocenten leren je in een vrouwvriendelijke en veilige omgeving de basisvaardigheden van het zwem ABC aan. Tijdens de lessen voel je je steeds veiliger in het water en werk je toe naar het behalen van je zwemdiploma.


Zwemles & Vakanties

In Zwembad de Dumpel geven wij iedere week zwemles met uitzondering van de feestdagen:

  • Kerstvakantie (regio Zuid) - 2 weken
  • Zomervakantie (regio Zuid) - 6 weken

Alle kleine vakanties gaan de zwemlessen gewoon door!