Sporthal Theothorne | Dieren

Ericaplein 3 | 6951 CP Dieren | (0313) 41 91 24


Sporthal Theothorne ligt middenin het centrum van Dieren en is de grootste sporthal in de gemeente Rheden. De hal is geopend in 1979. Naast de sporthal bevinden zich in het gebouw een judozaal (dojo) voor judo, budo, taekwondo en kickboksen en een danszaal. Ook zijn er twee ruimtes die ingericht kunnen worden als vergaderzaal of cursusruimte. Deze sporthal is prima geschikt voor gymnastiekonderwijs voor basisscholen en voortgezet onderwijs. Het sportcafé is ondergebracht in het aangrenzend zalencentrum, met dezelfde naam als de sporthal.

Verenigingen in Sporthal Theothorne

Verschillende sportverenigingen en maatschappelijke organisaties gebruiken Sporthal Theothorne in Dieren voor hun activiteiten voor jeugd en senioren. Theothorne Dieren is de thuisbasis voor trainingen en competitiewedstrijden van volleybalvereniging Rebelle, korfbalvereniging Diderna, handbalvereniging Erica ’76, badmintonvereniging DBC en koersbalvereniging De Bijdraaier. In de danszaal worden danslessen gegeven voor kinderen en volwassenen door ACC Anique.


Evenementen in Sporthal Theothorne

Door de grote vloeroppervlakte en de flexibiliteit van één of meerdere tribunedelen met omloop is Sporthal Theothorne multifunctioneel en bijzonder geschikt om grootschalige evenementen te houden. Er is een afdekvloer aanwezig en er zijn voorzieningen voor krachtstroom. De hal wordt dan ook regelmatig gebruikt voor (rommel)markten, beurzen, spelletjesmiddagen voor de jeugd, uitvoeringen en wedstrijden van turnverenigingen, uitvoeringen van De Dierense Harmonie, het jaarlijkse Oranjeconcert en de Open Nederlands Kampioenschap Schaken. In iedere herfstvakantie is sporthal Theothorne het decor voor een tweedaagse Pasar Malam. Sporthal Theothorne blinkt uit in zijn veelzijdigheid en huisvesting aan vele (sport)verenigingen en maatschappelijke instellingen.

Naast competitiesport handbal, volleybal, korfbal vinden er ook in de winterperioden competitie zaalhockey en zaalvoetbal plaats. In 2017 wordt de gehele sportvloer vervangen en worden grondvoorzieningen aangepast aan de modernste eisen.