De GelrePas

Met de GelrePas kunt u tegen flinke kortingen, en in sommige gevallen zelfs gratis, meedoen aan diverse activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. De GelrePas is gratis.


Voor wie is de GelrePas?

De GelrePas is voor degenen die een bijstandsuitkering ontvangen van hun gemeente. Ook zij die een ander inkomen ontvangen, tot maximaal 120% van de bijstandsnorm, kunnen voor de pas in aanmerking komen.

Met de Gelrepas krijgt u korting op activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Zo kunnen kinderen tot 18 jaar gratis sporten met een maximale vergoeding van € 225,00 per jaar. Volwassenen krijgen 50% korting op hun contributie met een maximum van € 225,00 per jaar.


Hoe kunt u de GelrePas aanvragen?

Aanvragen van de GelrePas doet u door het invullen van het formulier Verzoek tot inkomensondersteuning 2017. U kunt zelf het aanvraagformulier downloaden, invullen en opsturen naar de Gemeente Rheden, t.a.v. Domein sociaal - team toegang, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

U mag uw aanvraag ook persoonlijk afgeven bij het gemeentehuis in De Steeg of het gemeentelijk servicecentrum in Dieren of Velp.

Heeft u van ons een brief ontvangen dat u de pas binnenkort ontvangt en heeft u daar vragen over? Neemt u dan contact op met de gemeente Arnhem, 0900 1809.


Meer informatie
  • Bent u slecht ter been, durft u niet alleen over straat of zijn er andere redenen dat u begeleiding nodig heeft, dan kunt u in aanmerking komen voor een begeleiderspas. Met deze pas kan iedere willekeurige begeleider u dan begeleiden. De begeleider profiteert dan van dezelfde kortingen als de pashouder. De begeleiderspas moet u aanvragen in de gemeente waar u woont.
  • Iedere twee maanden wordt er een programma samengesteld, waar u met uw GelrePas aan kunt deelnemen. Via de website van de gemeente Arnhem kunt u het GelrePas programma bekijken.
  • Als u zich abonneert op de digitale nieuwsbrief, dan ontvangt u iedere keer dat er een nieuw programma verschijnt hiervan bericht in uw mailbox.