Zwembad De Hangmat | Rheden

IJsselsingel 7 | 6991 ZP Rheden
(026) 497 63 91

 


In de natuurlijke omgeving van het Gelderse plaatsje Rheden ligt Openluchtbad Rheden. Dit verwarmde (openlucht) zwem- en recreatiebad biedt veel ruimte voor jong en oud. U kunt hier lekker buiten zwemmen in natuurzuiver bronwater, midden in de natuur. Het bronwater heeft de kwaliteit van drinkwater en wordt verwarmd tot een temperatuur van 21ºC. Het zwembad is ook goed toegankelijk voor minder validen.


De baden in Openluchtbad Rheden

Het zwembad in Rheden is een echt familiebad en biedt voor iedereen wat wils. Het totale zwemcomplex bestaat uit drie baden. De 50 meter lange blauwe glijbaan is niet te missen bij binnenkomst van het zwembad. Het wedstrijdbad is 40 x 18 meter en heeft een diepte van 1.40 aflopend tot 1.90 meter. Aan het wedstrijdbad zit een duikbassin van 20 x 15 meter met een diepte aflopend tot 3.50 meter. Voor de glijbaan, het wedstrijdbad en de duikbassin is een zwemdiploma A verplicht. Zwembandjes zijn in deze baden niet toegestaan.

Het familiebad van 35 x 24 meter loopt van 0.30 tot 0.90 meter diepte en is voorzien van een speelelement en een kleine glijbaan. Voor de kleine zwemmertjes is er een overzichtelijk peuterbad.


Rust en ruimte in Openluchtzwembad Rheden

Vanwege de beschutte ligging is het in Zwembad De Hangmat al snel prettig vertoeven, veel bezoekers krijgen hierdoor direct een vakantiegevoel. Rondom het zwembad ligt een grote zonneweide met afwisselend zon- en schaduwplekken. Rust en sfeer zijn in De Hangmat de belangrijkste factoren. Natuurlijk zijn er bij mooi weer drukke dagen, maar ook dan is er voor iedereen een plekje te vinden. Een zwembad om te zwemmen, ontspannen en genieten!